Μέτρηση Αιολικού Δυναμικού

wind potential measurement by anemometers in our meteorological tower

Το Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μας είναι διαπιστευμένο κατά EN ISO / IEC 17025: 2017 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ., αριθμός πιστοποιητικού 547) για τη διεξαγωγή μετρήσεων αιολικού δυναμικού, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επιλογή του τύπου των προς εγκατάσταση ανεμογεννητριών, και την εκτίμηση της ενεργειακής παραγωγής  του Αιολικού Πάρκου.
 
Η μέτρηση του αιολικού δυναμικού περιλαμβάνει τα παρακάτω:

●    Εγκατάσταση και συντήρηση του εξοπλισμού
●    Εκτέλεση των μετρήσεων 
●    Ανάλυση μετρήσεων
●    Σύνταξη προσωρινών και τελικών εκθέσεων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Στα αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης μετρητικής καμπάνιας ενός αιολικού έργου θα πρέπει να περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικές σχετικά με τη χωρική κατανομή του ανέμου και την καθύψος κατανομή του ανέμου στην περιοχή εγκατάστασης του σταθμού. Η ομάδα μας μπορεί να σας προτείνει την κατάλληλη μεθοδολογία εκτέλεσης των μετρήσεων ώστε να πληρούνται όλες οι ανάγκες σε σχέση με την ανάπτυξη, την αδειοδότηση και την χρηματοδότηση ενός αιολικού πάρκου.
 
Εξοπλισμός - Μετεωρολογικοί Ιστοί

Η εταιρεία μας παρέχει στους πελάτες μας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις μετρήσεις αιολικού δυναμικού. Οι μετεωρολογικοί ιστοί (σωληνοειδείς ή δικτυωτοί) εγκαθίστανται και συντηρούνται από την ομάδα πιστοποιημένων ειδικών/ εναεριτών συνεργατών της εταιρείας μας.
 
Ανάλυση Δεδομένων - Λογισμικό MultiWind (International Wind Engineering®)

Η ανάλυση και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων επιτυγχάνεται μέσω του λογισμικού MultiWind , το οποίο έχουμε αναπτύξει και μας επιτρέπει την παράλληλη και ταυτόχρονη επεξεργασία και ανάλυση πολλών σταθμών μέτρησης.